Blog

markforged hirdetes kep

Egyedi robotvégeffektorok gyártása

Egyedi robotvégeffektorok

 

A ProCobots felismerte a robottechnológiának a leangyártás keretébe történő integrációjára szolgáló racionalizált megoldásra felmerült igényt. Egy hagyományos robotcella egy adott feladatot hajt végre, így egy gyár hónapokat kénytelen eltölteni a sok drága, monolit cella integrálásával, hogy azok kiszolgálják a teljes gyártósort.

A ProCobots standardizált gépfelügyelő cellát állít elő, amihez az EasyRobotics ProFeeder robotcellát és a Universal Robots UR10 együttműködő ipari robotkart használja fel. Ez aztán több funkció ellátására is alkalmas, ehhez mindösszesen csak annyit kell tenni, hogy kicserélik a 3D nyomtatott végeffektorokat, és percek alatt elvégzik az újraprogramozást egy grafikus felhasználói felületen.

Az egyedi alkatrészek gyártására specializálódott üzemek nem tudhatják előre, hogy milyen végeffektorokra lesz szükségük egy adott héten az egyedi termékek gyártásához. A 3D nyomtatás lehetővé teszi egyedi munkadarabtartó eszközök máról holnapra történő előállítását a feladat kiszervezése vagy a gépkezelők munkaidejének ráfordítása nélkül. A Markforged Onyx alapanyag az egyetlen kiváló szilárdság-súly arányú és szűk tűréshatárú 3D nyomtatott alapanyag, aminek előnyös tulajdonságait a folyamatos szálerősítés csak tovább fokoz. A vállalat vezérigazgatója, Brian Knopp igen nagyra értékeli a költséghatékonyság, a funkcionális minőség és a leangyártás testreszabási lehetőségének hármasa által biztosított egyértelmű értéket. „A végeffektorokat a szállodai szobánkban nyomtatjuk ki a telepítés során. Ettől mindig leesik az ügyfelek álla” — mondta.

 

A Markforged webinárjain keresztül többet megtudhat a 3D nyomtatásról, többek közt a fémnyomtatott 3D végeffektorokról is előadást tartanak májusban.

 

+ Költséghatékony testreszabhatóság

A gyártók egy 3D nyomtatóval pontosan azokat az elemeket tudják kinyomtatni, amelyekre szükségük van a teljes termelési funkcionalitás eléréséhez, komplett speciális gépek beszerzésének szükségessége nélkül.

 

+ Pontos felszedés és helyrerakás

A folyamatos szálerősítés biztosítja az egyedi munkadarabtartó eszköz geometriájának alakszilárdságát, ami a felszedő és helyrerakó műveletek hatékonyságát fokozza.

 

+ A való világ kihívásainak megfelelő alapanyagok

Az Onyx kompozit alapanyag a 6061/T6 alumíniumötvözet szakítószilárdságával bír, míg a súlya csak feleannyi, ezzel pedig az ABS (akrilonitril-butadién-sztirén) és PLA (politejsav) 3D nyomtatási alapanyagokat is túlszárnyalja teljesítményben.

 

Kihívás

 

Egy hagyományos robotizált gyártósorhoz több drága robotcella is kell, mivel egy cella csak egyetlen feladat elvégzésére képes.

 

Megoldás

 

A Markforged 3D nyomtatók által nyomtatott hathatós és könnyű egyedi végeffektorok egy egységes platform testreszabási lehetőségét kínálják.

 

Eredmények

 

A ProCobots az ügyfelei gyártási munkafolyamatait racionalizálja az üzemi rezsiköltségek minimalizálása és a hatékonyság maximalizálása révén.

 

A ProCobots a robotgépek felügyeletét könnyíti meg üzemek számára kulcsrakész CNC-automatizálási rendszerek biztosításával.

0