Bemutatkozik a Markforged online szimuláció

A Teton Simulation Software 2022 áprilisában történt felvásárlási tervének bejelentése óta a Markforged azon dolgozik, hogy a Teton SmartSlice technológiáját integrálja a Markforged Eiger nyomtatás előkészítő platformba. Már elérhető a szimuláció funkció, ráadásul ingyenes próbaverzió formájában bárki számára tesztelhető.

 

A szimuláció segítségével mostantól közvetlen az Eiger szeletelő szoftverben tesztelhetjük virtuálisan az alkatrészek szilárdságát és merevségét – ez azt jelenti, hogy még a nyomtatás előtt validálhatóvá válik az alkatrészek várható teljesítménye. Olvassa el ezt a cikket, hogy megtudja, hogyan kell használni a szimulációt, milyen problémákat old meg, hogyan működik, és hogyan használják ma a gyártók ezt az eszközt.

 

 

Hogyan használhatom a Markforged Eiger szimulációt?

A szimuláció funkció már most elérhető ingyenes próbaverzióban bárki számára, aki rendelkezik a Markforged Eiger fiókkal. A szimuláció 2023 áprilisáig érhető el díjmentes próbaverzióban, azt követően előfizetéses szolgáltatássá válik. Ha még nincs Eiger profilja, regisztráljon ezen a linken, hogy ingyenesen kipróbálhassa a szimulációt!

 

Milyen kihívásokra nyújt megoldást a szimuláció?

A 3D nyomtatott szerszámok használatához és igényes végfelhasználói alkalmazásokhoz teljes bizalomra van szükség az alkatrész szilárdságával és teljesítményével kapcsolatban.

 

Hagyományosan ennek a bizalmi szintnek az eléréséhez a következő lépések valamelyikére volt szükség a 3D nyomtatott alkatrészek esetében: 1.) hosszadalmas tervezési-nyomtatási-törési tesztelési ciklusok, amelyek megsokszorozzák az átfutási időt, túlzottan sok anyagot és többletmunkát igényelnek, 2.) időigényes és költséges elemzés, amely speciális szakértelmet és drága szoftvereket is igényel, vagy 3.) az alkatrészek következetes túlméretezése, ami alapanyag- és időpazarláshoz vezet.

 

A Markforged kompozit 3D nyomtatók előkészítő szoftverébe ágyazott szimuláció lehetősége ezeket a költséges lépéseket segít elkerülni a várható teljesítmény és a javasolt nyomtatási paraméterek pontos kiszámításával.

 

Mik a szimuláció előnyei?

A Markforged Eiger mostantól gyors, automatizált módszert kínál a nyomatok teljesítményének validálására, ezáltal egyszerűvé teszik a legigényesebb alkalmazásokhoz pontosan optimalizált alkatrészek nyomtatását. A szeletelő szoftveren belüli szimulációs funkció azt jelenti, hogy megszűnnek a hosszadalmas tervezési-3D nyomtatási-törési iterációk, a költséges és időigényes analízisek, vagy a túlméretezés okozta felesleges pazarlások.

 

A szimuláció növeli a bizalmat abban, hogy a 3D nyomtatott alkatrészek rendelkeznek majd a szükséges szilárdsággal. Az additív gyártásra optimalizált szimulációs technológia segítségével bármely felhasználó virtuálisan tesztelheti a terveit – így a teljesítmény-követelményeknek megfelelő nyomtatási paraméterek beállítása nem igényel találgatásokat.

 

A szimuláció lehetővé teszi, hogy gyorsabban szállítson megbízható alkatrészeket, mivel csökkenti a tervezés-nyomtatás-tesztelés iterációs ciklusokat. A hagyományos szimulációs eszközökkel ellentétben, amelyek speciális szakértelmet és időigényes elemzést igényelnek, az Eigerbe integrált szimuláció az additív gyártáshoz van optimalizálva. Kezelése egyszerű és intuitív, így a felhasználók az alkatrészeket a megszokott szeletelési és nyomtatási munkafolyamatba integrálva tesztelhetik.

 

A szimuláció csökkenti a 3D nyomtatott alkatrészek költségeit azáltal, hogy automatikusan optimalizálja a szükséges anyagmennyiséget és a folyamatos szálerősítést a megadott erők és biztonsági faktorok alapján. A tipikusan akár 5-25 iterációs próbálgatással és hibával járó nyomtatás virtuális teszteléssel való helyettesítése alkatrészenként több száz vagy akár több ezer dollárt is megtakaríthat a Markforged felhasználóknak.

 

Végül pedig lehetővé teszi a szálerősített kompozit nyomtatás szélesebb körű használatát – több fémszerszám és végfelhasználói alkatrész helyettesíthető gyorsabban, olcsóbban és könnyebben.

 

szimuláció biztonsági faktorok megadása Biztonsági faktorok megadása a szimulációban

 

 

Hogyan használja a Markforged Eiger szimulációt?

A szimuláció lehetővé teszi bárki számára, aki 3D nyomtatott alkatrészeket gyárt, hogy validálja az alkatrész szilárdságát és merevségét. Különböző nyomtatási konfigurációkat javasol a nyomtatási idő vagy az anyagköltségek optimális csökkentése érdekében.

 

A teljesítmény, a költségek és az időkeret követelményeit szem előtt tartva bárki gyorsan:

 

Validálhatja alkatrészeit. A rögzítő- és terhelési felületek azonosítása, a ráható erők, a biztonsági tényező és a maximális elhajlás (merevség) értékeinek megadása után a Validate gomb lefuttat egy szimulációt, amely meghatározza, hogy az alkatrész megfelel-e vagy sem a megadott követelményeknek.

 

Optimalizálhatja alkatrészeit. Nyomja meg az Optimize gombot több alternatív nyomtatási konfiguráció generálásához, amelyek a gyorsabb nyomtatási időt vagy a kevesebb anyagot helyezik előtérbe, miközben biztosítják a teljesítménykövetelmények teljesülését.

 

Kinyomtathatja alkatrészeit. Nyomja meg a Print gombot a preferált konfiguráció gyártásához!

 

3d nyomtatott kompozit kormánykerék Optimalizált, nyomtatott kompozit kormánykerék egy megmunkált alumínium kormánykerék mellett

 

A Larsen Motorsports, a nagyteljesítményű járművek kutatás-fejlesztési központja a Markforged Simulationt használja a sugárhajtású versenyjárművek kormánykerékterveinek javítására.

 

“Most már szimulációval tesztelhetjük a designt és addig iterálhatunk virtuálisan, amíg olyan formatervet nem kapunk, amellyel elégedettek vagyunk. Nem kell tíz különböző alkatrészt kinyomtatnunk, helyette mindet szimulálhatjuk a szoftverben.” – Brian Tocci, üzemeltetési igazgató, Larsen Motorsports

 

Próbálja ki most!

Ne maradjon le róla, regisztráljon egy felhasználót és próbálja ki a Markforged Simulationt most ingyenesen!

 

 

 


 

Találja meg az Ön vállalkozása számára legnagyobb értéket biztosító 3D nyomtatót!

 

freedee ultimaker hivatalos partner Forduljon a FreeDee szakértő csapatához! Próbálja ki, nézze meg az 3D nyomtatókat a FreeDee irodájában, kérjen tőlünk mintát vagy tesztelje saját modellel ezeket a világszerte népszerű berendezéseket!

 

  Mibel állhatunk rendelkezésre?*

  Üzenet*:

  Név*:

  Email cím*:

  Telefonszám*:

  Cégnév:*

   

   

  0