Blog

A Jabil Auburn Hills 80%-kal csökkentette a gyártási időt Ultimaker 3D nyomtatókkal

A globális gyártószolgáltatásokat kínáló, székhelyét tekintve floridai Jabil Auburn Hillsi üzemében Ultimaker 3D nyomtatók egész sora teljesít szolgálatot. Az FDM 3D nyomtatás házonbelüli bevezetésével a kis- és középszériás gyártás idejét és költségeit egyaránt csökkentették. Az üzemben szerszámokat, berendezési tárgyakat és otthoni eszközöket készítenek. A cég szerszámkészítő tevékenységét korábban gépműhelyeknek szervezte ki, amely sokszoros átfutási időt és költségeket jelentett.

 

 

„Egy gépműhelyben akár három hétig eltarthat egyszerű eszközök elkészítése. Bonyolultabb, mozgatható alkatrészeket is tartalmazó szerkezeteknél pedig két hónapig is” – idézi az anyag az üzem egyik gyártómérnökét, John Wahlt.

Ultimaker 3 Extended 3D nyomtatófej

Ultimaker 3 Extended 3D nyomtató munkában. Forrás: Jabil

 

A 3D nyomtatás segítségével töredékére csökkent a prototípus és egyedi alkatrészgyártás költsége, sőt sokkal gyorsabban halad a munka: az alkatrészek méretezése és egyedi tervezése hetek helyett napok alatt kivitelezhető. További előny, hogy, mivel a termékek teljes egészükben az Auburn Hillsi üzemben készülnek, a fogyasztóknak nem kell azért aggódniuk, hogy a Jabilon kívül más is megismerheti a terveket.

A 3D nyomtatás hatékony integrálása a munkába lehetővé tette azt is, hogy az ügyfelek CAD modelljeit megvizsgálva már idő előtt elkezdhessék a szükséges gyártóalkatrészek elkészítését, és jó előre kialakíthassanak egy zökkenőmentes és rövid gyártási folyamatot.

 

3D nyomtatott gyártósori segédalkatrész

3D nyomtatott gyártósori segédalkatrész, Forrás: Jabil

 

 

Az üzem csapatát a Jabil additív gyártástechnológiai hardver-, szoftver- és tervezőspecialistái képezték a 3D nyomtaták kezelésére. Szinte azonnal érezték a hasznot. Miután az első Ultimaker 3D nyomtatót beüzemelték, egyből pótalkatrészeket kellett gyártaniuk, amellyel így jelentős kapacitásokat szabdítottak fel drágább gépeken. Egy másik esetben a technológiával a termékek kinézetén és funkcióin javítottak: mindössze órák alatt elő tudtak állni egy ügyfélnek prezentálható koncepcióval. 3D nyomtatással hónapok helyett hetek alatt végeztek a telejs feladattal.

 

A 3DP hatékonyságát bizonyítja, hogy összességében az idő 80, a költségek 30 százalékát spórolják meg midnen projekten: „Az új technológiák, mint például a 3D nyomtatás teljesen megváltoztatják a gazdasági értékegyenletet, mert egy terméket ugyanolyan takarékosan kivitelezhetünk több méretben, mintha nagyobb mennyiségben gyártanánk” – nyilatkozta Rush LaSelle, a Jabil üzletfejlesztési igazgatója.