Ultimaker 3 kétfejes 3D nyomtató

Rendelés a webshopban

Ultimaker 3 Extended kétfejes 3D nyomtató

Rendelés a webshopban

Ultimaker 3 – Hozzáférhetővé vált a professzionális asztali 3D nyomtatás

Az Ultimaker 3 a legmegbízhatóbb kétfejes 3D nyomtató a piacon.
Valósítson meg rendkívül összetett formaterveket és élvezze az automata fejemelő rendszernek, a cserélhető nyomtatómagoknak és az alap- és támaszanyagok kombinálásának köszönhető stabil és fejlett 3D nyomtatási élményt!

Mindenre kiterjedő ökoszisztéma
Az új Ultimaker 3-ban a hardver, szoftver és alapanyagok tökéletes integrációja lehetővé teszi a tervezők, mérnökök és gyártók számára, hogy egy új, szabadabb szemszögből közelítsék meg az innovációt, ahol a gyártástechnológia adta korlátok eltűnnek, az eredeti, friss gondolatok megvalósítása előtti akadályok pedig minimalizálódnak. Valósítson meg összetett, bonyolult részletekkel tarkított geometriákat a legstabilabban teljesítő kétfejes 3D nyomtatóval.

Fő technikai jellemzők:

 • 215 x 215 x 200 mm-es nyomtatási térfogat (Extended: 215 x 215 x 300 mm)
 • Akár 20 mikronos rétegmagasság (0,4 mm-es fúvókával)
 • Maximum nyomtatási hőmérséklet: 280°C
 • Kétfejes kialakítás és oldható támaszanyagra optimalizált megoldások
 • Cserélhető nyomtatófej magok
 • Fűtött tálca aktív szintezéssel

Mik az új funkciók és hogyan működnek?

Öt csillagos 3D nyomtatási élmény

 • Optimalizált alapanyag profilok. Az Ultimaker gyári alapanyagait alkalmazók élvezhetik a hosszas tesztelések által kikísérletezett, adott anyagra optimalizált, automata nyomtatási beállításokat a Cura szoftverben. Egyenletes, magas minőségű nyomtatás és folyamatos ismételhetőség köszönhető a fejlesztésnek.
 • Anyagfelismerés NFC technológiával. A beépített alapanyagfelismerő rendszer ellenőrzi a beállításokat valamint azt is, hogy az adott alapanyagnak megfelelő fejmaggal dolgozunk-e.
 • EEPROM fejmag chip. A fejmagba épített EEPROM chip jegyzi a fúvóka típusát és méretét és tájékoztatja a felhasználót, ha nem megfelelő a konfiguráció.

A fűtött nyomtatótálca

 • Aktív szintbeállítás. A tálca egy kapacitív érzékelő segítségével méri a fúvóka és lap közötti távolságot és az első néhány réteg nyomtatása közben a Z magasság igazításával javítja az esetleges szintezési hibákat, dőlésszöget.
 • Finomított design. Az Ultimaker 3 nyomtatótálcája könnyebb és merevebb is, ezáltal tovább csökken az esetleges vibrálás, tökéletesebb a nyomtatás minősége. A kivehető üveglap megkönnyíti a kész modellek levételét.
 • Fűtés. A fűtött üvegtálcának köszönhetően alapanyagok szélesebb körével kísérletezhetünk és a modell letapadása is biztosabb.

Egyszerű kezelés és kapcsolódás

 • USB port. Az előző Ultimaker modellekkel ellentétben már nem SD kártya, hanem USB csatlakozás biztosítja az önálló nyomtatást. A csomag tartalma egy 16 Gb-os pendrive.
 • Wi-Fi / LAN. A Cura-ból közvetlenül és pillanatok alatt elindíthatjuk a 3D nyomtatási feladatokat.
 • Beépített kamera. A WiFi kapcsolatnak és a beépített kamerának köszönhetően mindig rajta tarthatjuk a szemünket a futó nyomtatáson.

Dupla fogazott adagolók
A fogazott tárcsák nagyobb erőt fejtenek ki a filamentre és a motor hőleadását is kevésbé közvetítik. A nyomtatószál könnyen cserélhető, a megfelelő szorítás pedig egy gombnyomásra állítható.

Kétfejes kialakítás és cserélhető nyomtatófej magok

Az Ultimaker 3-mal valóban hozzáférhetővé válik a professzionális 3D nyomtatás. Az alapanyagra optimalizált, cserélhető nyomtatófej magok tökéletes nyomatminőséget és egyszerű karbantartást biztosítanak.

Az Ultimaker 3 finomhangolt hardver, szoftver és alapanyagkínálata garantálja a zökkenőmentes és hatékony munkafolyamatot és a megismételhető, magas minőségű nyomtatásokat. Az élenjáró technológiákat alkalmazó, cserélhető magokkal felszerelt kétfejes extruder és az automata fúvókaemelő rendszer a legstabilabban működő duálextruderes 3D nyomtatóvá teszi a piacon.

Az Ultimaker 3 alapvetően kétfajta nyomtatófej maggal érkezik a csomagban.
Építő mag, AA 0.4: Nylon, PLA, ABS, CPE, TPU, stb.
Támaszanyag mag, BB 0.4: PVA

Miért stabil és előremutató az Ultimaker 3 duál extruderes megoldása?

 • Kétfejes kialakítás. Kombinálja a modell- és a vízoldható támaszanyagot összetett geometriák és bonyolult felületek létrehozásához, vagy nyomtasson két színnel látványos prototípusokat. Az Ultimaker 3 egyedülálló, automata fejemelő rendszere zökkenőmentes és makulátlan nyomtatásokat eredményez minden alkalommal.
 • Cserélhető fejmagok. Az egyszerűen és gyorsan cserélhető nyomtatófej magok minimalizálják a kieső gépidőt és könnyű karbantartást tesznek lehetővé. Az Ultimaker 3 2 db maggal érkezik, amelyből az egyik a modellanyagokra, a második pedig az oldható támaszanyagra van optimalizálva. Az alapanyagoknak megfelelő kialakítás csökkenti az elakadás esélyét és még magasabb minőségű nyomatokat tesz lehetővé.
 • Többféle alapanyag. A nyílt rendszer mellett a gyártótól is széles alapanyagskálából válogathatunk, úgy mint PLA, ABS, Nylon, CPE és PVA. A közeljövőben pedig CPE+, PC és TPU 95A elérhetővé tételét tervezik.
 • Új, optimalizált hűtés. Az Ultimaker 3 ventilátor rendszere magas teljesítményű, mégis halk. A két új ventilátor és fejlesztett burkolatok biztosítják a megfelelő légáramlást, ezáltal hatékonyabbá vált a hűtés, hosszabb és szebb áthidalások nyomtathatók, simább felületek készülnek és az építési sebesség is nőtt.
 • Pontos hőmérséklet kontroll.
 • LED státuszjelzők. LED fényjelzések mutatják, amennyiben operátori beavatkozás szükséges.

Mérnöki elvárásoknak megfelelő alapanyagok

 • Ultimaker nyomtatószálak. Jelenleg Nylon, PLA, ABS, CPE és PVA alapanyagokat találunk a gyártó termékei között, a közeljövőben pedig CPE+, PC és TPU 95A filamentekkel tervezik bővíteni a portfóliót. A vízoldható támaszanyagot alkalmazva feltűnően pontos és részletes tárgyakat nyomtathatunk Nylon vagy PVA alapanyagokból.
 • NFC anyagfelismerő. Az Ultimaker 3 felismeri a betöltött anyag típusát és ellenőrzi, hogy a megfelelő nyomtatófej magot alkalmazzuk-e az adott anyag nyomtatásához. Ez a funkció a Cura-ban tárolt, adott anyag tulajdonságai szerint előre konfigurált nyomtatási profilokkal kombinálva még tökéletesebb eredményeket biztosít.
 • Nyílt filament rendszer. Az Ultimaker összehangolt és alaposan tesztelt megoldásaival megbízható, ismételhető és magas minőségű nyomtatások garantáltak. Mindazonáltal a gyártó kitart a nyílt rendszer mellett, így bármilyen más gyártó alapanyagával is bátran kísérletezhetünk.

Ultimaker PVA (Polyvinyl Alcohol)

A PVA (Polyvinyl Alcohol) egy vízoldható támaszanyag, amelyet a többfejes 3D nyomtatáshoz fejlesztettek. Az Ultimaker PVA ideális olyan modellek nyomtatásához, amelyek hosszú hidakat, nehezen elérhető üregeket, sok apró részletet és jelentős túlnyúlásokat tartalmaznak. Mind a PLA-hoz, mind a Nylonhoz jól tapad, így velük alkalmazható hatékonyan.

A vízoldható PVA-val nyomtatott támasztékok lehetővé teszik, hogy hatékonyan, kevés utómunkával készítsünk részletes, bonyolult geometriájú tárgyakat.
1. Merítsük víz alá a kész modellt (alapanyagtól függően meleg vagy hideg).
2. A PVA leoldása a víz mozgatásával gyorsatható. Amikor már tisztának tűnik a tárgy, öblítsük át, hogy minden maradék támaszanyag lejöjjön róla.
3. Szárítsuk meg a modellt és már kész is vagyunk.

Miért az Ultimaker PVA?

 • A jó termikus stabilitása nagyobb ellenállóságot eredményez összehasonlítva más gyártók PVA alapanyagaival
 • Kevésbé érzékeny a páratartalomra
 • Nagyon jól tapad a PLA és Nylon anyagokhoz
 • Könnyen oldódik a vízben, nem kell hozzá semmilyen veszélyes kemikália
 • Lebomló alapanyag (kockázatos mellékanyagok nélkül)
 • Az Ultimaker 3 egyik fejmagja direkt erre a PVA-ra optimalizált felépítéssel bír.