Blog

2020 Additív Trendek Tanulmány

A friss jelentés körbejárja, hogy a 3D nyomtatás hogyan optimalizálja az ellátási láncokat és a gyártást.

 

A Markforged, fém és kompozit 3D nyomtatók vezető gyártója május 26-án kiadott egy új additív gyártástrendeket és felhasználást vizsgáló tanulmányt, amely körbejárja, hogy a modern gyártók hogyan használják a 3D nyomtatást az ellátási lánc optimalizálása és a hozzáadott érték maximalizálása érdekében. A bemutatott esettanulmányok több mint 100 alkalmazást vizsgálnak az űrrepülés, a honvédelem, az autóipar, az oktatás, az elektronika, az orvostudomány és a gyártás területén; a részletezett alkalmazások takarnak prototípusokak, gyártóeszközöket és felszereléseket, végfelhasználásra kerülő alkatrészeket és karbantartási alkatrészeket is.

 

„Számos iparági szakértő továbbra is úgy gondolja, hogy az additív gyártás valódi értéke 10–15 év távolságra van, amikor majd autókat, repülőket és házakat nyomtathat.” – mondta Michael Papish, a Markforged marketing igazgatója. – „De mi már ma valódi értéket látunk az ügyfeleinkkel. Az új Markforged Additive Trends Report-ban és a megvalósult alkalmazásokat bemutató Application Library-ben már olyan gyakorlati példákat gyűjtöttünk össze, amelyeket a gyártók felhasználhatnak pénzmegtakarításra, az állásidő csökkentésére és új bevételi források megnyitására. Az additív gyártás már nem jövőbeli hype, már itt van velünk a gyárakban. ”

 

Trendjelentés: “Megérkezett az additív mozgalom”

 

A Markforged több mint 100 alkalmazást elemzett a világ minden tájáról hat fő iparágban, hogy megértse, hogyan használják a 3D nyomtatást a mai világban. A jelentés példátlan számú alkalmazást talált, amelyek erős, egyértelmű mozgást mutatnak az additív gyártás felé. Az alkalmazások négy fő téma köré összpontosultak: hozzáférhetőség, tervezési szabadság, fizikai erő és szívósság, valamint megbízhatóság – mindegyik célja a hagyományos gyártási folyamatok és a munkafolyamatok fejlesztése vagy kiegészítése. A kutatás azt is tárgyalja, hogyan jutottunk el ide, és kitér azokra az alkalmazásokra, amelyek megváltoztatják az ipar működését. Hitelesen képet ad az additív gyártás széles felhasználási lehetőségeiről, amelyek megváltoztatják a gyártást. A riport mellett regisztráció nélkül böngészhetünk a több mint 100 alkalmazási példát bemutató, nagy hozzáadott értékkel bíró megvallósult 3D nyomtatási projekt között.

 

Adatbázis: “Az additív alkalmazások könyvtára”

 

Az Additive Applications Library egy átfogó könyvtár, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós 3D nyomtatás felhasználási eseteket és példákat találjanak a Markforged nemzetközi ügyfeleitől. A felhasználók az ipar, az alkalmazás és az anyagok alapján is szűrhetnek, hogy könnyebben lehessen azonosítani a hasonló 3D nyomtatási lehetőségeket szervezetükben, és inspirációt szerezhessenek a gyártási folyamatok fejlesztésének új módjaira.

 

0