FREEDEE | Markforged alapanyagok - FREEDEE
Minőségi asztali 3D nyomtatók, eszközök és szolgáltatások. A 3D nyomtatást érintő kérdéseivel, árajánlat kérésével keressen minket bizalommal!
freedee, 3D nyomtatás, 3D print, 3Dprinting, tárgynyomtatás, szkennelés, MiniMe, MakerBot, Cube, Sense szkenner, 3D nyomtató, 3D nyomtató ár, 3D szkennelés
5485000
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-5485000,page-child,parent-pageid-5484740,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Markforged alapanyagok

 

A Markforged technológiája és alapanyagai elképesztően erős, kompozit alkatrészek 3D nyomtatását tették lehetővé. Az anyagok kombinációja egyre kiválóbb tulajdonságokat biztosít a végtermékeknek azáltal, hogy a bázis anyagokat (Onyx, Nylon) az általunk választott folyamatos szálerősítéssel nyomtatjuk ki.
A gyártó honlapjáról letölthető szakmai anyagban részletesen tájékozódhat az optimális szálelhelyezés bevett gyakorlatairól, valamint ki is próbálhatja a beállításukat az Eiger szoftver ingyenes trial verziójával.

Brutálisan szívós, szilárd, ellenálló és rugalmas alkatrészek magas hőállósággal és stabilitással.

Onyx

Nagyteljesítményű filament 800 cm3-es tekercsekben

Az Onyx alapanyag minden Markforged gép elsődleges alapanyaga az Onyx One-tól a Mark X-ig. Az Onyx egy szép, egyenletes, fekete filament, amely ellenálló nylon és mikroszénerősítés keveréke. A más, 3D nyomtatható műanyagokhoz képest kétszer olyan erős Onyx-szal kemény, mérettartó műszaki alkatrészek készülnek. Az Onyx-ból készült tárgyak felülete különösen sima és egyenletes, és a hőállóságuk is kiemelkedő.

 

Kompatibilis gépek:

Üveggyapot

A még erősebb és ellenállóbb alkatrészekhez 50 és 150 cm3-es tekercsekben

A Markforged Fiberglass folyamatos üveggyapot szál az Onyx és Nylon nyomtatások erősítésére szolgál, az Onyx Pro géptől felfele kompatibilis a Markforged termékeivel. Az üveggyapot szállal erősített nyomtatások egyéb egyedülálló előnyeik mellett 5x olyan erősek, mint a kizárólag Onyx alapanyagból készült modellek.

 

Kompatibilis gépek:

Szénszál

Az elérhető legerősebb és legkönnyebb 3D nyomtatott tárgyak a világon. 50 és 150 cm3-es tekercsek.

A szénszállal erősített kompozitok közismerten nagyteljesítményű, ellenálló és ultrakönnyű anyagok. A Markforged gépei az egyedüli 3D nyomtatók, amelyek képesek folyamatos szénszál hozzáadásával megerősíteni a velük 3D nyomtatott tárgyakat. A Carbon fiber a Markforged legfejlettebb alapanyaga, amelynek kiemelkedő a szilárdság/tömeg aránya és 10x olyan erős alkatrészeket eredményez, mintha önmagában Onyx-szal nyomtatnánk. A szénszálerősítés tökéletes választás olyan alkalmazásokhoz, amikor az elérhető legnagyobb ellenállóságg és keménység szükséges, azonban a kis tömeg is fontos tényező.

 

Kompatibilis gépek:

Nylon

Kemény, kopásálló anyag 800 cm3-es tekercsekben

A Nylon filament sokoldalúan alkalmazható, rugalmas és ellenálló, emellett bármelyik szálerősítéssel tovább fokozhatók a kedvező tulajdonságai.

 

Kompatibilis gépek:

Kevlár

Ütésálló megerősítés. 50 és 150 cm3-es tekercsek.

Egyedül a Markforged gépeivel lehetséges folyamatos kevlárszállal nyomtatni. A kevlár a leginkább kopásálló és a legrugalmasabb a Markforged szálerősítései közül. Amikor olyan alkatrészre van szükség, ami tartós és ütésálló, a kevlár állni fogja a pofonokat.

 

Kompatibilis gépek:

Hőálló üveggyapot (HSHT Fiberglass)

Szálerősítés forró helyzetekben. 50 és 150 cm3-es tekercsek.

Az erős és hőálló üveggyapotot azoknak ajánljuk, akiknek magas hőmérsékletű környezetben van szükségük erős, ellenálló alkatrészekre.

 

Kompatibilis gépek: